Pot ob žici

Novice

Na prvi dan pohoda po Poti ob žici je sodelovalo skoraj 7000 predšolskih otrok

Začela se je najbolj množična športnorekreativna prireditev v Sloveniji, na kateri do vključno sobote skupaj pričakujemo 40.000 udeležencev.

Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana sta danes, v četrtek, 9. maja izpeljala prvi del tridnevne prireditve »66. Pohod - Pot ob žici 2024«. Prvi so se na pohod odpravili otroci iz vrtcev, udeležilo pa se ga je 6865 otrok iz pretežno ljubljanskih vrtcev. Prireditev se bo v petek nadaljevala s pohodi šolarjev in dijakov, v soboto, 11. maja pa bodo Pot zasedli rekreativni ljubitelji pohodništva in tekači Teka trojk.

Fotografije današnjega pohoda vrtcev si lahko ogledate na FB strani Poti ob žici.

Pot ob žici

Predprijava na sobotni pohod ni potrebna. Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim potem pri nadaljnih točkah zbira žige. Cilji bodo odprti do 17. ure. Vsak prehodi kolikor želi ali zmore, kdor pa bo prehodil celotno pot v dolžini 34 km, dobi kolajno. Udeleženci krajših pohodov s ciljem na Kongresnem trgu dobijo tam spominske značke. Omenjeni cilj je odprt do 12. ure.

Tek trojk

V sobotni del prireditve sodi tudi Tek trojk na 12,5 km ali 29 km v članski in veteranski kategoriji ter na 3 km za osnovne in srednje šole ter tudi za pedagoge. Prijave niso več mogoče! Med 1404 trojkami, jih je 840 prijavljenih na Citypark 12 km teku, 97 pa na 29 km tek.

Sklepno dogajanje bo tudi letos na Kongresnem trgu. V kulturnem programu bodo ob 10.30 tradicionalno nastopil Partizanski pevski zbor, za njim pa zbori in skupine ljubljanskih osnovnih šol.

Zapore cest

V času prireditve so zaradi zapore cest in začasne prometne ureditve predvidene spremembe v prometu. Informacije o zaporah - lokacijah in terminih najdete na www.pohod.si.

FOTO: Rok Valenčič